Σε μια πόλη σαν τα Ιωάννινα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βαρεθεί κανείς ποτέ! Εκτός από τα ιστορικά αξιοθέατα και τα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικά τοπία, υπάρχουν εμπορικά καταστήματα που εντυπωσιάζουν με την ποικιλία προϊόντων και την ντόπια παραγωγή αντικειμένων αργυροχοΐας. Υπάρχουν όμως και ταβερνάκια, πολυτελή εστιατόρια και πολυάριθμα καφέ που κερδίζουν τους επισκέπτες της πόλης, με τον δικό τους τρόπο.

Δίπλα στη λίμνη

Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη που μαγεύει ανεξαρτήτως εποχής. Ωστόσο, πολλοί ντόπιοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει πιο όμορφη στιγμή να απολαύσεις τον καφέ σου δίπλα από τη λίμνη Παμβώτιδα από ένα φθινοπωρινό πρωινό, όταν η ομίχλη σκεπάζει τα πάντα.

Είτε πρόκειται για έναν απλό καφέ, είτε για ένα πρωινό γεύμα, είτε για ένα χορταστικό μεσημεριανό, με ντόπιες πίτες, λιμνίσιες καραβίδες και εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού που παράγει η περιοχή, τα Ιωάννινα ξέρουν πώς να ενθουσιάσουν τον επισκέπτη και δια της γαστριμαργικής οδού.

Εκτός αυτών, όμως, τα Ιωάννινα είναι μια πόλη “έξυπνη”, που δίνει έμφαση στη σύγχρονη τεχνολογία, παρέχοντας κάθε δυνατότητα στον σύγχρονο επισκέπτη για να συνδεθεί στο Ίντερνετ και να μεταδώσει απευθείας τον θαυμασμό του για την πόλη.

Εάν λοιπόν επιλέξει κανείς να χαρεί τον καφέ του δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα είτε θελήσει να απολαύσει το γεύμα του σε κάποια άλλη περιοχή της πόλης, μπορεί άνετα να χαλαρώσει με μια περιήγηση στο Ίντερνετ, για να παίξει παιχνίδια στο Jackpot city ή για να ρίξει μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να ανεβάσει φωτογραφίες από την προσωπική του εμπειρία στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Είναι μια πόλη που τα έχει όλα, μια πόλη που ξέρει πώς θα κάνει τον επισκέπτη της να επιστρέφει ξανά και ξανά. Δεν είναι τυχαίο που ο τουρισμός έχει αναπτυχθεί με ιδιαίτερα ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, ενώ και οι φοιτητές που έχουν κατακλύσει την πόλη λόγω του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων έχουν δώσει έναν κοσμοπολίτικο, νεανικό αέρα στην πόλη.