Μια πόλη με χίλια πρόσωπα. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τα Ιωάννινα, που μπορεί να αποπνέουν έντονα αύρα ιστορίας και παράδοσης, δεν παύουν όμως να αποτελούν και μια σύγχρονη, ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη.

Ως πρωτεύουσα του γεωγραφικού διαμερίσματος της Ηπείρου, τα Ιωάννινα θεωρούνται κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας όλης της περιοχής και διαθέτουν αγορά εφάμιλλη με αυτές μεγάλων αστικών κέντρων. Το δυναμικό παρόν της πόλης έρχεται να “συμπληρώσει” το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, στις σχολές και τα τμήματα του οποίου φοιτούν εκατοντάδες νέοι. Αυτό ακριβώς το σύγχρονο προφίλ μιας αναπτυσσόμενης πόλης κάνει πολλούς να επιλέγουν τα Ιωάννινα για τη διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων και εμπορικών συναντήσεων. Η τοποθεσία της πόλης είναι ιδανική για τέτοιου είδους διοργανώσεις, αφού βρίσκεται πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού, με αποτέλεσμα να είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη.

Στιγμές χαλάρωσης

Το σύγχρονο ξενοδοχειακό δυναμικό των Ιωαννίνων ξεπερνά τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά την υψηλή ποιότητα αλλά και την ποικιλία των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν κατάλληλες αίθουσες, ειδικά διαμορφωμένες για τη φιλοξενία συνεδρίων και άλλων εμπορικών συναντήσεων.

Οι παροχές προς την ειδική αυτή κατηγορία τουριστών, τους επαγγελματίες, είναι άλλωστε πλήρεις. Παρέχονται όλες οι απαιτούμενες διευκολύνσεις για μια άψογη συνεδριακή συνάντηση, ενώ δεν λείπουν φυσικά και οι ταχύτατες συνδέσεις στο Διαδίκτυο, όχι μόνο για τις ανάγκες του συνεδρίου, αλλά και για τις προσωπικές ανάγκες των συνέδρων, που μπορούν χωρίς προβλήματα να συνδεθούν στο Διαδίκτυο για να χαλαρώσουν, παίζοντας για παράδειγμα στο Καζίνο River Belle ή να κάνουν τις δουλειές τους.

Μπορούν επίσης να αποφορτιστούν κάνοντας μια επίσκεψη στα σπα ή στην πισίνα του ξενοδοχείου ή να απολαύσουν ένα ποτό ή ένα γεύμα στα ιδιαίτερα προσεγμένα εστιατόρια του καταλύματός τους.

Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που εμπορικοί αντιπρόσωποι, συμμετέχοντες σε συνέδρια και άλλοι επαγγελματίες δράττονται της ευκαιρίας για ένα ταξίδι στα Ιωάννινα, αφού συνδυάζουν με αυτόν τον τρόπο το τερπνόν μετά του ωφελίμου.