Εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες που καλύπτουν κάθε γούστο και ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια προσφέρουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη των Ιωαννίνων και στην ευρύτερη περιοχή.

Το “προφίλ” της πρωτεύουσας πόλης της Ηπείρου, που συνδυάζει έντονα ένα παραδοσιακό “χρώμα” μαζί με ένα πιο σύγχρονο “νεανικό” πρόσωπο, αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στο σύνολο των πολλών ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή. Ορισμένα εξ αυτών έρχονται να υπογραμμίσουν με τη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική τους τον παραδοσιακό χαρακτήρα αυτής της υπέροχης πόλης. Κάποια άλλα ξενοδοχεία μεγαλύτερης έκτασης και με πιο δυναμικό “σύγχρονο” παρουσιαστικό, έρχονται να καλύψουν μεγαλύτερες ανάγκες διαμονής, κατάλληλες για πακέτα τουριστικών πρακτορείων ή και συνέδρια.

Επιλογές διαμονής που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη

Η άνοδος του τουρισμού και η ραγδαία αύξηση των επισκεπτών επέφερε αύξηση στην προσφορά των καταλυμάτων, με σεβασμό όμως στον ίδιο τον επισκέπτη και στις ανάγκες του. Μικρά “κουκλίστικα” ξενοδοχεία που συγκεντρώνονται εντός του αστικού ιστού γοητεύουν με την εξαιρετική τους τοποθεσία και προτιμώνται από οικογένειες και επισκέπτες που θέλουν να μην χάσουν ούτε λεπτό από την καθημερινότητα της πόλης, που θέλουν να ζήσουν τους θρύλους της πόλης μένοντας στην περιοχή του βυζαντινού κάστρου και γύρω από την παλιά πόλη. Άλλοι πάλι επιμένουν να ξυπνούν αντικρίζοντας τη θέα της λίμνης που πρωταγωνιστεί στην καρδιά και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης, την Παμβώτιδα.

Φυσικά, δεν λείπουν από τα Ιωάννινα και οι ξενοδοχειακές μονάδες μεγαλύτερης δυναμικής, που έρχονται να ικανοποιήσουν άλλες ανάγκες εξυπηρετώντας “τουριστικά πακέτα”. Ορισμένα, μάλιστα, εξ αυτών έρχονται να καλύψουν και την ανάγκη για τη διοργάνωση συνεδρίων ή εμπορικών συναντήσεων και μεγάλων εκθέσεων, αφού οι δυνατότητες αλλά και η ποιότητα των παροχών τους είναι εφάμιλλες με αυτές αντίστοιχων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που λειτουργούν σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Η ποικιλία αυτή που προσφέρει η περιοχή των Ιωαννίνων σε ό,τι αφορά στη διαμονή συνοδεύεται και από αντίστοιχη ποικιλία σε τιμές, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να επισκεφτούν αυτή την υπέροχη πόλη.