Ως ένας τόπος ευλογημένος αφού συνδυάζει ιστορία, παράδοση και εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Το πλήθος των τουριστικών καταλυμάτων ικανοποιεί κάθε οικονομική δυνατότητα και προτίμηση, ενώ η ποικιλία που προσφέρεται σε όσα μπορεί να δει και να κάνει ο επισκέπτης, κάνουν την πρωτεύουσα της Ηπείρου ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για αποδράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πολλοί επισκέπτες δεν ενδιαφέρονται όμως μόνο για την πόλη των Ιωαννίνων. Σε απόσταση αναπνοής από αυτή, μπορεί να δει κανείς μέρη μαγευτικά και τοπία ανεπανάληπτης ομορφιάς. Ένα από αυτά έχει “γεννηθεί” εκατομμύρια χρόνια πριν, και παραμένει έτσι για να το γνωρίσει και ο σημερινός φυσιολάτρης. Πρόκειται για το φαράγγι του Βίκου, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και σίγουρα πιο εντυπωσιακά φαράγγια στην Ευρώπη.

Διαμονή δίπλα στο φαράγγι του Βίκου

Βατό σε πολύ μεγάλο βαθμό, το φαράγγι εξακολουθεί να αποτελεί το “σπίτι” για εκατοντάδες είδη ντόπιας χλωρίδας και πανίδας, ενώ κατά μήκος του η γεωλογία έχει πραγματικά κάνει θαύματα! Οι επισκέπτες μπορούν μάλιστα να το διασχίσουν στο μεγαλύτερο μέρος του φαραγγιού, αφού έχει διαμορφωθεί μονοπάτι με εξαιρετικά καλή σήμανση.

Ο επισκέπτης δεν θα στερηθεί λοιπόν και κάποιες εναλλακτικές προτάσεις για δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη και προσελκύουν μια ειδική, πολυπληθή, κατηγορία επισκεπτών. Πεζοπορία, ιππασία αλλά και ράφτινγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη είναι μερικές μόνο από αυτές.

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, που στα χωριά γύρω από την περιοχή θα βρει κανείς εξαιρετικά καταλύματα για “εναλλακτική” διαμονή, στην καρδιά της φύσης.

Κλειδωνιά, Αρίστη και Πάπιγκο, που ανήκουν στα Ζαγοροχώρια, είναι οι πιο κοντινοί οικισμοί, στους οποίους λειτουργούν μικρά ξενοδοχεία, ενώ παρέχονται και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ξενώνες.

Προσφέρονται ακόμη και ολόκληρες οικίες κατάλληλες για πιο μεγάλες παρέες, που θέλουν να χαρούν το μοναδικό τοπίο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή.